کانال اسپیرال یکی از مقرون به صرفه ترین کانال های فلزی است که در سیستم تهویه مطبوع به کار می رود. از مهم ترین کاربرد های کانال اسپیرال می توان به سیستم انتقال مواد، تهویه مطبوع سوله و کارخانه ها، هود های صنعتی، تخلیه دود پارکینگ و . اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه نصب کانال اسپیرال در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
کاربرد های کانال اسپیرال
احداث ساختمانهای پیچیده و بزرگ در دنیای مدرن امروز به طور روزافزون در حال افزایش است. طبیعی است که برای این ساختمانهای پیچیده و بزرگ به سیستم تهویه مطبوع مدرن نیاز است که بتواند نیازمندیهای آن ساختمانها را برآورده کند. استفاده از کانال اسپیرال یکی از گزینههای بسیار کارآمد برای کانالکشی سیستم تهویه مطبوع این اماکن است، که به خوبی به این نیازها پاسخ داده است.در این ساختمانها، تقاضا برای استفاده از کانال اسپیرال به دلایل متنوعی مانند تلفات انرژی پایین که در سیستمهای تهویه این ساختمانها اهمیت زیادی دارد، استحکام بالا، نصب آسان و نمای زیبا در اجرا تا حد بسیاری افزایش یافته است. شرکت الکتروپارس با بررسی نیازهای متنوع سیستمهای تهویه مطبوع مجموعه کاملی از کانال اسپیرال و اتصالات مربوطه را برای استفاده در این موارد ارائه کرده است. این قطعات به کمک نرمافزار و با استفاده از ماشینآلات مدرن طراحی و تولید میشوند که نتیجه آن دقت و کیفیت بالای منطبق بر استانداردهای معتبر ساخت کانال اسپیرال است.
ساختار کانال اسپیرال
انواع مختلف کانال اسپیرال با استفاده از نوار گالوانیزه، آلومینیوم و یا استنلس استیل (فولاد ضدزنگ) از قطر ۱۰۰ تا ۲۵۰۰ میلیمتر و طول ۵/۰ تا ۶ متر تولید میشوند که طول استاندارد شاخه ۳ متر است. محدوده ضخامت کانال با توجه به جنس نوار متغیر است. از مزایای ساختار درز کانال اسپیرال به گونهای است که هم استحکام کانال را بسیار افزایش میدهد و هم با ایجاد هوابندی مناسب در آن باعث میشود نشتی هوایش به کمترین میزان ممکن برسد. و یکی دیگر از مزایای کانال اسپیرال صاف بودن سطح داخلی کانال است که تلفات اصطکاکی آن را به حداقل میرساند. استحکام آن به زمانی افزایش مییابد که، در محیط کانال برجستگیهای اضافه ایجاد شود، و در نتیجه، کانال را میتوان با ضخامت کمتر سبکتر و ارزانتری از کانال گرد با درز طولی و کانال چهارگوش معادل تولید کرد کانال اسپیرال رخ دار با این روش عرضه میشود.
برخی از مزایای استفاده از کانال گرد اسپیرال
- نمای زیبایی
- عایقکاری آسان
- نشتی جریان کم
- نصب سریع و آسان
- استحکام آن بسیار بالا است.
- کاهش تعداد فلنجها و ساپورتها
- جریان یکنواختتر و تقسیم صحیح هوا
- افت فشار کمتر نسبت به کانال چهارگوش
- صدای کمتری از کانال چهارگوش تولید میکند.
- امکان ساخت از ورق گالوانیزه، آلومینیوم یا استیل بر اساس نوع کاربرد
- کاهش زمان تحویل به دلیل قابلیت پیش تولید و انبار کانالها و اتصالات متداول
- ازآنجاییکه سطح جانبی کمتری دارد، اتلاف انرژی آن نسبت به کانال چهارگوش کمتر است.
- کانال اسپيرال در برخی مکانها مانند تأسیسات انبوهسازها، کارخانهها، مراکز اداري – تجاري، سولهها، تونلها، فرودگاهها و پایانههای مسافربري و سایر مکانهای مشابه اینها استفاده میشود.
چگونگی نحوه نصب کانال اسپیرال
ساپورت اتصالاتی است که برای نصب کانال اسپیرال از آن استفاده می شود. ساپورت وسیلهای است که با استفاده از آن کانال اسپیرال را در مسیر و محل خود نگه میدارند و با استفاده از یک یا دو آویز از جنس میلگرد یا پیچِ متری یا سیم بکسل به سقفی که قرار است کانال در آن اجرا شود، متصل و تثبیت میشود. معمولاً ساپورت از تسمه ضخیم ورقی در ضخامتهای مختلف (یک یا دو یا سه میلیمتر) و با پهنای متفاوت (دو یا سه یا چهار سانتیمتر، بسته به وزن کانال) بهصورت دایره کامل یا نیمدایره و یا بهصورت U شکل تولید میشود.
در ادامه با ما همراه باشید با مقاله هایی در ارتباط با هواکش صنعتی ، سانتریفیوژ مکنده و دمنده ، کانال، لوله و تجهیزات و..
بدون نظر