خرید هواکش صنعتی مناسب کارخانه و کارگاه نیاز به رعایت نکات مهم بسیاری دارد. با توجه به این نکات و خرید هواکش مناسب شاهد بهینه سازی سیستم تهویه، کاهش هزینه ها ، افزایش بهره وری در محیط کارگاه و کارخانه ها خواهید شد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مزایای استفاده از هواکش صنعتی و نکات مهم و تاثیر گذار در خرید آن ها در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
معرفی انواع هواکش صنعتی
به طور کلی هواکش ها به دو دسته عمده سانتریفیوژ و آکسیال تقسیم می شوند. هواکش های سانتریفیوژ بسیار مناسب برای محیط با فشار زیاد است. بنابراین از هواکش سانتریفیوژ در محیط هایی با مقاومت بالا در برابر جریان هوا استفاده می شود. هواکش های آکسیال عملکردی کاملا متفاوت از هواکش سانتریفیوژ هستند و در مکان هایی مورد استفاده قرار می گیرند که نیاز به فشار زیادی برای تهویه هوا وجود نخواهد داشت. راندمان بالای هواکش صنعتی آکسیال سبب می شود که در فضا های باز و بزرگ بیشتر مورد استفاده قرار بگیرد.
هواکش اکسیال: از هواکش اکسیال در فضا های که به تهویه عمودی نیاز دارند استفاده می شود. از رایج ترین کاربرد های هواکش اکسیال می توان به تهویه هوا کارخانه ها، تونل و معادن، کشتی و ناوگان دریایی، گلخانه و انبار های سرد اشاره کرد. از ویژگی های استفاده از هواکش اکسیال در کارخانه ها می توان به کاهش مصرف انرژی و بهینه سازی آن اشاره کرد.
هواکش سانتریفیوژی: در فضا های که نیاز به فشار بیشتری برای تهویه هوا دارند از هواکش سانتریفیوژ استفاده می شود. بنابراین در محیط های صنعتی مختلف از جمله: کارخانه، کارگاه های تولیدی، کارخانه های شیمیایی و دارویی برای حذف آلودگی های سمی استفاده می شود.
هواکش جریان محوری:از کاربرد های هواکش جریان محوری می توان به تهویه ساختمان و محیط های عمومی اشاره کرد. اما در محیط های صنعتی و کارگاهی برای تهویه حجم زیادی از هوا از هواکش جریان محوری استفاده می شود. در انبار های سرد مثل انبار مواد غذایی از هواکش جریان محوری استفاده می شود.
نکات مهم در خرید هواکش صنعتی مناسب کارخانه
در خرید هواکش صنعتی توجه به ظرفیت هوا دهی، فشار هوا، صدا و آلودگی صوتی، نوع و جنس بدنه، نوع نصب، کارایی انرژی، میزان حرارت و رطوبت باید توجه کرد. هوادهی هواکش ارتباط مستقیمی با میزان هوای منتقل شده در واحد زمان دارد. بنابراین هنگام خرید هواکش توجه به میزان فضایی دارد که قرار است هواکش در آن نصب شود. از عوامل تاثیر گذار در عملکرد عالی هواکش صنعتی متناسب بودن ظرفیت هواکش با اندازه فضا می باشد. محیط برخی از کارخانه ها بسیار مرطوب است که برای تهویه این نوع محیط ها نیاز به هواکش با توان و قدرت بیشتری است. در زمان خرید هواکش صنعتی توجه به روش نصب و نگهداری بسیار اهمیت دارد. چرا که نصب آسان هواکش صنعتی بسیار اهمیت دارد. اگر محیط کارخانه آلوده و دارای ذرات معلق در هوا است بهتر است در خرید هواکش به فیلتر های هواکش صنعتی توجه داشته باشید. فیلتر ها نقش مهمی در جمع آوری ذرات معلق در هوا خواهند داشت.در نظر گرفتن هزینههای انرژی مصرفی هواکش برای استفاده طولانی مدت بسیار مهم است. انتخاب هواکشهای با مصرف انرژی کمتر میتواند در کاهش هزینههای عملیاتی کارخانه مؤثر باشد.
توان موتور و مصرف انرژی: انتخاب هواکشهایی با مصرف انرژی پایین و بازده بالا برای کاهش هزینههای عملیاتی کارخانه بسیار مهم است. به همین دلیل، هواکشهای کممصرف انرژی معمولاً مقرون به صرفهتر هستند.
مقاومت در برابر شرایط محیطی: شرایط محیطی کارخانه بسیار متفاوت است و هواکش صنعتی باید مقاومت لازم در برابر گرد و غبار، رطوبت، مواد شیمیایی و .. را داشته باشد.
میزان طول عمر و دوام هواکش: خرید هواکش با توان بالا و طول عمر مفید تاثیر بسیاری در کاهش هزینه های تعمیرات فن و کیفیت عملکرد آن خواهد داشت.
کنترل سرعت و قابلیت تنظیم: توجه به قابلیت کنترل و تنظیم سرعت هواکش به شما این امکان را می دهد تا از هواکش در شرایط محیطی مختلف استفاده کنید و به نسبت محیط سرعت دستگاه را تنظیم کنید.
معرفی انواع پروانه هواکش مرغداری
در مرغداری ها تهویه هوا مطلوب برای سلامت و رفاه مرغ ها بسیار اهمیت دارد. از انواع پروانه هواکش های مناسب برای محیط مرغداری می توان به پروانه سه پره، پنج پره، شش پره، انحنا دار، دوبل و دو طرفه نیز اشاره کرد. پروانه سه پره طراحی ساده و قیمت مناسبی دارد. برای تهویه هوای محدود از این نوع پره ها استفاده می شود. طراحی آیرودینامیک پروانه سه پره آن را برای حجم هوای بیشتر مناسب کرده است. پروانه پنج پره مناسب برای عملکرد بدون لرزش و نویز می باشد. پروانه ششپره یا بیشتر مناسب برای سیستمهای بزرگ با نیاز به جریان هوای قوی است. معمولاً در هواکشهای صنعتی سنگین از پروانه شیش پره استفاده میشود. طراحی خاص پروانه های انحنا دار آن را مناسب برای افزایش کارایی و کاهش مصرف انرژی کرده است. در سیستم های پیچیده از پروانه های دوبل یا دو طرفه با قابلیت جا به جایی هوا در دو جهت استفاده می شود.
بدون نظر